Skrivekonkurranse

Khrono x Arguments Skrivekonkurranse om «Håp»

Khrono og studenttidsskriftet Argument arrangerer skrivekonkurranse for alle studenter i Norge på bachelor- og masternivå. Temaet for skrivekonkurransen er håp.

Fremtiden kan se dyster ut: Det er krig i Europa, vi står i en klima- og naturkrise. 100 millioner av mennesker i verden er på flukt. Samtidig er kvinners- og andre minoriteters rettigheter i regress flere steder. Hjemme i Norge øker de sosiale forskjellene og flere kjenner på strammere budsjett og økonomisk utrygghet.

Hvordan ha håp for fremtiden i dag?

Håp knytter nåtid til fremtid. Tillit til og håp om at ting kan bli bedre antas å være en forutsetning for handling, men hvordan ser håp ut i dagens situasjon? Har vi grunner til å håpe? Hva skiller håp fra for eksempel optimisme, og er det noen følelser – sinne eller redsel – som er mer passende enn andre i møte med dagens utfordringer?

Send inn ditt bidrag innen 10. april 2023 til argument@argumentnett.no. Ved spørsmål, kontakt argument@argumentnett.no

Sjanger: fri
Lengde: 1200 ord
Språk: bokmål/nynorsk
 

1. premie: universalgavekort til en verdi av 5000 kr

2. og 3. premie: universalgavekort til en verdi av 1000 kr hver

Det blir kåring i juni!

Juryen:

Erik Nakkerud: Førsteamanuensis ved Oslo Nye Høyskole. Han er utdannet psykolog og forsker på klimapsykologi og på barn og unge som pårørende. Han har skrevet boka Min psykotiske mamma.

Lars Fr. H. Svendsen: Professor i filosofi ved Universitetet i Bergen. Han har skrevet mange bøker, blant annet gir han ut boka Håpets filosofi i 2023.

Njord V. Svendsen: Journalist i Khrono. Har mottatt NTBs språkpris og Kulturdepartementets nynorskpris for journalistar. Forfatter av barneboka Bomulv.

Argument-redaksjonen: Argument er et tverrfaglig studenttidsskrift i Oslo som publiserer fire årlige utgaver der bidragsyterne er Oslo-studenter. Argument trykker essays, kronikker og artikler innenfor samfunnsvitenskap, naturvitenskap og kultur. Én av redaktørene i Argumentet deltar i juryen.

page1image44044976.png