Tidligere Arrangementer

20.04.23 Slippfest for Argument #1: 2023- KONKURRANSE:

Panelsamtale om publiseringsjag i akademia

Argument gir ut en ny utgave med tema Konkurranse. Dette feirer vi med en panelsamtale i galleriet på Chateau Neuf 20.april kl 19.

Temaet for panelsamtalen er publiseringsjag i akademia.
Presset om å publisere mest mulig og i de mest anerkjente tidsskriftene har lenge vært kjent i akademia. Hvordan vil dette endres når tellekantsystemet skrotes som Ola Borten Moe utlyste at han ville gjøre i slutten av mars i år?

Vil akademia klare å få kontroll på alle tidsskriftene som stadig dukker opp, der det virker som hvor god råd forskeren eller institusjonen har er viktigere enn hva de publiseres?

Etter panelsamtalen blir det fest!

Tid: 20. april kl 19
Sted: I galleriet- rett ved baren i første etasje, på Chateau Neuf (Slemdalsveien 15).

 

13. April kl. 18.30: Skriveworkshop om Kronikken @ Chateau Neuf

Vi er i full gang med ny utgave av Argument med tema Russland. Derfor arrangerer vi en ny skriveworkshop 13. april med servering av pizza på Chateau Neuf. Det blir idémyldring til tekster man kan skrive til neste utgave. Det blir også en liten innføring i kronikkskriving av en av Arguments redaktører, Embla Imset, som har mye erfaring med å skrive kronikker. Hvis du har et ønske om å begynne å skrive kronikker, er det en god idé å komme på workshopen!

Du trenger ikke å ha skrevet noe på forhånd eller planlegge å skrive noe til neste utgave for å bli med. Dette er åpent for alle Oslo-studenter som liker å skrive, vil høre mer om Argument, møte andre studenter og spise pizza!

Har du skrevet litt på en tekst kan redaktørene i Argument se på det i løpet av kvelden og gi tilbakemelding!

Argument er et tverrfaglig studenttidsskrift for alle studenter i Oslo. Vi gir ut fire utgaver i året. Neste utgave har temaet Russland.

15.02.23 Skriveskole med Åsmund Husabø Eikenes

Argument inviterer ferske og erfarne skribenter til å delta på Arguments skriveskole med Åsmund Husabø Eikenes 15. februar 2023 kl.17 i Bokkaféen av Chateau Neuf. Vi skal servere pizza kl.17 og workshopen selv begynner kl.17.30.

Det er helt gratis å delta og en herlig mulighet til å begynne med en tekst for neste utgaven av Argument med tema #Konkurranse!

Alle studenter i Oslo er hjertelig velkommen til å bli med oss!

6.06.23 kl.18.00 @ Chateau Neuf i Biblioteket:

Prisutdeling og panelsamtale om HÅP med Erik Nakkerud og Lars Svendsen.

Erik Nakkerud og Lars Svendsen er både jurymedlemmer og skal delta i panelsamtalen om håp. Foto av Jørgen Svarstad, Khrono

Khrono og Argument har arrangert en skrivekonkurranse for alle studenter i Norge og 6.juni blir det panelsamtale og prisutdeling.

Prisutdeling og panelsamtale skjer på Chateau Neuf i Oslo. Arrangementet er gratis, åpent for alle. Det blir også streamet.

Temaet for panelsamtalen er “Håp”.

Fremtiden kan se dyster ut: Det er krig i Europa, vi står i en klima- og naturkrise. 100 millioner av mennesker i verden er på flukt. Samtidig er kvinners- og andre minoriteters rettigheter i regress flere steder. Hjemme i Norge øker de sosiale forskjellene og flere kjenner på strammere budsjett og økonomisk utrygghet.

Hvordan ha håp for fremtiden i dag?

Håp knytter nåtid til fremtid. Tillit til og håp om at ting kan bli bedre antas å være en forutsetning for handling, men hvordan ser håp ut i dagens situasjon? Har vi grunner til å håpe? Hva skiller håp fra for eksempel optimisme, og er det noen følelser – sinne eller redsel – som er mer passende enn andre i møte med dagens utfordringer?

Lars Svendsen og Erik Nakkerud har vært med i juryen til skrivekonkurransen og skal være med i panelsamtalen.

Lars Fr. H. Svendsen er professor i filosofi ved Universitetet i Bergen. Kompetanseområdene hans er politisk filosofi, moralfilosofi og Immanuel Kant. Han har skrevet mange bøker, og i mars 2023 ga han ut boka Håpets filosofi.

Erik Nakkerud er førsteamanuensis ved Oslo Nye Høyskole. Han er utdannet psykolog og forsker på klimapsykologi, på barn som pårørende og på miljøbegrunnet barnløshet. Han har skrevet boka Min psykotiske mamma.

Ordstyrer i panelsamtalen er biolog og tidligere ansvarlig redaktør i Argument, Åsta Dale.

Sted: Chateau Neuf, i Biblioteket.

 

8.06.23 kl.19 @ Chateau Neuf (Betonghaven): Sommerfest og slippfest med Argument!

8. Juni skal Argument ha sommerfest!
Vi skal også feire at vi gir ut en ny utgave av Argument med tema “Russland”.

Det blir servering av mat til alle fremmøtte. Trykk gjerne på “skal” om du kommer, så vi vet hvor mange vi skal bestille til.

Festen er åpen for alle studenter i Oslo. Ta gjerne med deg venner:) Er du ikke student og har vært aktiv i Argument er det også bare å komme!

Festen vil være på uteplassen (kalt Betonghaven) rett utenfor baren i 1.etasje på Chateau Neuf. Blir det dårlig vær setter vi oss inn.

Vi gleder oss til å se deg og feire at ett studieår med Argument er over.

 

//

 

Argument is hosting its summer party on the 8th of June !
Not only are we celebrating the end of another year, but also the publication of our newest issue on the subject of “Russia”!

Food and refreshments will be available for all attendees. Important: please do “join” the event on Facebook, in order for us to know how many we ought to cater to.

We welcome all students in Oslo to our summer party and feel free to bring along your friends 🙂
If you have contributed to our magazine while not being a student, you are still very welcome!

The party will be on the patio (called Betonghaven) right outside the bar on the 1st floor of Chateau Neuf. If the weather is bad, we will be inside.

We are looking forward to seeing you and celebrating the end of this year with you!

 

Åpent Møte med Argument og Pizza!

30.08.23 kl.18 i bokkaféen på Chateau Neuf

Er du interessert i å bidra med tekst eller illustrasjoner til Argument? Eller nysgjerrig på hva en redaktør gjør og kunne tenke deg en slik rolle? Eller er du rett og slett bare interessert i hva vi driver med?

Vi inviterer både interesserte og tidligere bidragsytere til åpent møte med oss i Argument. Dette skjer i bokkaféen på Chateau Neuf kl.18 den 30. August.

Her kan du møte redaksjonen, andre skriveglade, kanskje få noen tips og om du har en redaktørspire, kan du høre mer om hva en redaktør gjør, da vi søker to nye redaktører til høsten 2023!

Arrangementet blir holdt på bokkaféen på Chateau Neuf, og det blir også servert mat.

Vi håper å se deg!

//

Are you interested in contributing to our magazine with texts or illustrations? Or are you merely curious about the job of an editor and can see yourself in such a role?

We invite everyone who is interested, new and old students, to an open meeting with us in Argument.
You will be able to meet the current editors of Argument as well as fellow students with a similar passion! If you are interested in working with us as an editor, this might be a great opportunity to get to know us, as we are looking for two new editors this autumn!

The event takes place in bokkaféen at Chateau Neuf at 6pm on 30th August. Food will also be served.

We are looking forward to meeting you!

 

Valgvors og slippfest!

9.09.2023 kl.19 i Galleriet på Chateau Neuf

Vi lader opp til kommunevalget med valgvors!

Samtidig feirer vi at vi gir ut en ny utgave av Argument med temaet “Håp”. Først blir det en panelsamtale om valget med fokus på håp knyttet til klimapolitikk. Etterpå blir det fest! Hvis det er fint vær, setter vi oss ut:)

Arrangementet blir i Galleriet på Chateau Neuf. I baren selges det drikke til studentvennlige priser!

Alle, både studenter og ikke-studenter er velkomne:)

Håper vi ses!

 

Skriveworkshop om Kronikken!

14. september 2023 i galleriet av Chateau Neuf

Vi er i full gang med ny utgave av Argument med tema VOKSEN. Derfor arrangerer vi en ny skriveworkshop 14. september på Chateau Neuf. Det blir idémyldring til tekster man kan skrive til neste utgave. Det blir også en liten innføring i kronikkskriving av en av Arguments redaktører, Embla Imset, som har mye erfaring med å skrive kronikker. Hvis du har et ønske om å begynne å skrive kronikker, er det en god idé å komme på workshopen!

Du trenger ikke å ha skrevet noe på forhånd eller planlegge å skrive noe til neste utgave for å bli med. Dette er åpent for alle Oslostudenter som liker å skrive, vil høre mer om Argument og møte andre studenter!

Har du skrevet litt på en tekst kan redaktørene i Argument se på det i løpet av kvelden og gi tilbakemelding!

Argument er et tverrfaglig studenttidsskrift for alle studenter i Oslo. Vi gir ut fire utgaver i året.