Artikler

Hvorfor har vi sex?

Påfulger med sexy haler, dypvannskfisk der hannen suger seg fast på hunnen og blir et vedheng som i praksis bare er testikler, tenåringsjenter som legger ut avslørende bilder av seg selv på deiligst.no, men som likevel er bekymret for å kle av seg i dusjen på skolen.

Dette var noen av ingrediensene som ble servert de fremmøtte på argument og Bernt Hagtvets frokostmøte om sex torsdag denne uken.

Zoolog Torfinn Ørmen fortalte historier fra dyreriket før et ganske annet perspektiv på sex ble presentert av sosiolog Hanna Helseth, som fortalte om oppfatninger om sex blant ungdommer.

Møtet var en del av arguments nye satsning, som går ut på å invitere akademikere med ulik fagbakgrunn til en samtale om en problemstilling som er knyttet til temaet i det kommende nummer av tidsskriftet.

For å oppfordre til nysgjerrighet og bidra til å ta livet av myter i og utenfor akademia, vil argument invitere studenter, doktorer og professorer til slike offentlige akademiske samtaler tilknyttet hvert nummer i tiden framover.

Et utdrag fra frokostmøtet finner du i neste nummer av argument (#1/2011), som dukker opp i stativene etter nyttår.

Bernt Hagtvet ledet frokostmøtet denne uken.
Foto: Marit Simonsen