Tema

Jakten på kjærligheten

Tekst: Vera Kaufman Brunstad | Illustrasjon: Erlend Peder Kvam

Oslo, åh Oslo, Norges største by, og dermed også sannsynligvis byen med flest antall single mennesker i hele landet. Dette er byen jeg befinner meg i mens jeg skriver denne artikkelen i stil med karakteren Carrie Bradshaw fra den prisbelønte TV-serien «Sex and the City», eller «Sex og Singelliv» som den så ekkelt heter på norsk. Oslo er vel ikke akkurat New York eller Paris, eller en annen by med noe som helst form for sex-appeal. Tvert imot er Oslo en slik by der du heller kan dra på en meget usexy fyllekule og ende opp med en ganske vanlig dagen derpå-spasertur, gjennom en koselig park med mye renere luft enn i enhver mer sexy by. Nå lurer du kanskje på hvorfor jeg snakker så mye om konseptet «sexy by» og refererer til Oslo som om denne vakre byen var selve lakrisen i Twistposen.

Det er nemlig fordi dating i Oslo ikke er så bra. Her bor det kun 630 000 mennesker, og hvis du tar med hele kommunen kommer du opp i et innbyggertall på kun 1 million. Da kan det fort bli vanskelig å finne en god partner, i og med at man ikke alltid har så mange å velge mellom!

Til tross for hvor nihilistisk og deprimerende dette kan høres ut, har jeg faktisk en svært enkel løsning på problemet til akkurat deg, kjære single leser i Oslo og omegn. Hvis du er veldig lei av å date, ligge og prøve å finne kjærligheten på en tradisjonell måte, har jeg et par tips som kanskje kan hjelpe. Dette er guiden for deg som har gitt opp fullstendig å ha et normalt kjærlighets- og sexliv, og har lyst til å brenne deg en snarvei gjennom ugresset som er Oslos kjærlighetsløse fortau.

#1 Sjekk opp folk på bussen
Ja, du hørte riktig. I øyeblikket du innser at du har tapt alt har du ikke lenger noe å miste. Det spiller ingen rolle om du blir avvist eller driter deg ut, siden alle aktuelle dating-kandidater du kunne ha snakket med allerede har fått seg en koselig liten leilighet på Sagene sammen med Sara. Dra til helvete, Sara! Da kan du like gjerne bare begynne å snakke med folk på bussen. Kanskje en av dem til og med finner deg og gråtingen din plagsom nok til at de blir med deg hjem for å trøste, og plutselig er dere gift og har tre barn, og du har tatt over livet til Sara. I tillegg er Ruter faktisk et veldig godt kollektivsystem, så du har mange flotte transportmidler å velge mellom som går relativt ofte og rutinemessig hver eneste dag!

#2 Legg ut annonse
Det finnes mange sider på internett der du kan legge ut annonser. Glem Tinder, Grindr, Happn og Bumble, hva skal du med disse når du har nydelige og praktiske apper som Finn.no og Tise? På disse kan du legge ut annonser for å selge ting, og når salget er gjort og gjenstanden din skal hentes av kjøperen, er det ingenting (utenom sosiale normer og konvensjoner som du ikke lenger følger) som står i veien for at du kan få deg en snasen date. Ta sjansen da vel, spør dem ut på date og komplimenter dem for det fantastiske kjøpet de nettopp gjorde. Du kan til og med si at du skal ta tilbake tingen du har solgt hvis de sier nei.

#3 Flytt inn i kollektiv
Boligmarkedet i Oslo er ganske tøft, og flere unge mennesker bor derfor gjerne i kollektiv. Mange single mennesker bor i kollektiv, slik som deg. Spør dine nye romkamerater om de føler seg ensomme, kanskje spesifikt om de føler seg ensomme på natten etter at dere har tatt et par glass vin. Plutselig er dere i et forhold! Du trenger ikke engang å tenke på å finne ny leilighet med din kjære, siden dere allerede bor sammen.

#4 Bli Foodorasyklist 
Har du noen gang sett en collegefilm der et uskyldig pizzabud kommer på døren til en meget snasen kvinne i sexy klær, og blir bedt inn etter å ha fått betalt for pizzaen? Du kan bli det pizzabudet! Foodora leter alltid etter nye syklister som er villige til å levere mat over hele Oslo. Du vil kanskje ikke få den beste lønnen, men du vil treffe så mange mennesker at sjansen for at du finner din neste kjæreste nesten er garantert! Si hei, lever maten, vær snill og grei, og kanskje du kan bli tilbudt en kaffe eller en bit av maten? Kroppen du får etter milevis med pedaltråkking gjennom byens gater, vil gjøre deg uimotståelig for de aller fleste.

Ser man der… Kanskje Oslo ikke er en så fæl by likevel? Kanskje jeg bare har ignorert alle de unike og kreative mulighetene man kan finne kjærligheten på? Jeg tror jeg har funnet svaret. Oslo er sexy, men ikke på den måten en skulle trodd. Konseptet «sexy by» er visst ikke kun basert på å finne kjærligheten på en helt normal måte, gjennom apper eller felles venner på fest, men en følelse som sitter dypt i selve roten av hjertet.

2014-00-argument-byline-logo-small