Artikler

Grenseløs leseglede: #1 2013 er i hyllene!

Hvor går grensen mellom menneske og maskin? Og mellom forskjellige dyrearter? Mellom hjemme og borte? Det som er innenfor og det som er over grensen?

«Tydinga av grenser er nærmast grenselaus,» skriver spaltisten Urd Vindenes i siste utgave av Argument, som nå er å finne i hyllene ved alle SiO-lærestedene. I dette #1 utforsker vi grenser, både fysiske og tenkte, i temaseksjonen.

Ellers er denne utgaven som vanlig spekket med spennende stoff innenfor vidt forskjellige fagområder. I samfunnsseksjonen rettes et kritisk blikk mot asylintervjuet og genmodifisert mat. Kultur stiller spørsmål ved kristen oppdragelse og har et intervju med kunstner Kristoffer Myskja. I naturvitenskapsavdelingen får vi første del av en ny serie om de små tingene i livet – kvantefysikk på 1-2-3 – og en erfaringsbasert rapport om oljevern.

Dette er bare et lite utvalg av innholdet i Argument #1 – som også kan leses online.

Illustrasjon: Marion Priebe