Artikler

Til minne om Anders Solli Sal

Redaksjonen har mistet en intelligent og reflektert humørspreder som satt på så mye kunnskap om så mangt. Anders og jeg var begge nye i Argument over årsskriftet og gikk sammen inn i våre nye redaktørroller. Han gikk inn i den nye rollen sin med stor glede, nysgjerrighet og entusiasme, og jeg husker jeg tenkte at dette virker som en fyr som det kommer til å bli kult å jobbe med. Jeg tok ikke feil. Jeg lærte alltid noe nytt etter å ha snakket med Anders, enten i form av noe faglig, eller å ha bli gjort oppmerksom på en bok jeg burde lese, eller intellektuelle jeg burde lese meg opp på. Han hadde et smil som smittet, samt en evne til å engasjere og inspirere de rundt seg.Han var en av de menneskene som tilførte verden noe, i stedet for å frarøve den noe.
Hvil i fred, Anders.

Ida Andersen, redaktør i Argument


Vår naturvitenskapsredaktør Anders var et menneske som personifiserte prinsippene til Argument, som alltid forholdt seg vennskapelig til dem han var uenig med, men som aldri ga seg når han hadde rett. Han bidro til å gjøre verden både litt mer hyggelig og litt mer riktig.
Han gikk bort altfor tidlig, og vi kunne aldri matchet hans arbeidsinnsats og gjort ferdig naturvitenskapsseksjonen i denne utgaven slik han ville hatt den – derfor vier vi en del av Argument denne gangen til ham, fordi han representerte det Argument skal være: Et logisk hode og et varmt hjerte, og viljen til å forbedre. Verden trenger flere, ikke færre, som Anders.

Joakim Pedersen Berg, samfunnsredaktør i Argument

2014-00-argument-byline-logo-small

Les minneord fra Akesel Braanen Sterri, Ingeborg Senneseth og naturvitenskapsredaksjonen