Noen retningslinjer for å legge ut saker på argumentnett.no

Alle saker som legges ut skal ha tittel, ingress og byline, et bilde (legg inn som «featured image») eller video, og skal legges i riktig kategori. Bruk gjerne også stikkord.

Tittel/ingress: Skal skape interesse og gjøre leseren nysgjerrig. Tenk aktualitet! Hvis dere legger ut en sak fra papirutgaven, bruk ti minutter ekstra og se om saken kan kobles til noe aktuelt. Bruk lenker, video og bilder fra andre kilder for det de er verdt. Obs! Si alltid hvor ting kommer fra.

Byline: Den som har skrevet saken (evt «fra nettredaksjonen» eller lignende). Glem aldri å kreditere illustratør/fotograf, og pass på å innhente lov til å bruke bilder også på nett.

Bilde: Er det som skaper oppmerksomhet. Pass på å legge inn som «featured image» på bloggen, slik at det kommer opp stort. Igjen: pass på at vi har lov til å bruke materialet, og skriv alltid hvor bildet kommer fra. Se nederst for en liste over steder der man kan finne illustrasjonsbilder.

Kategori: Vi bruker i utgangspunkt de samme kategoriene som i papirutgaven: Samfunn, Tema, Kultur og Naturvitenskap. På saker som er hentet fra papirtidsskriftet skal nummeret angis i tillegg (f. Eks. «#2 2013»). Faste nettspalter og arrangementer har sine egne kategorier.

NB: ikke bland sammen kategori og stikkord. «Hugo Chávez», «fotball», «nevrovitenskap» og «Carline Tromp» er eksempler på ting som ikke er kategorier. Hovedregel: ikke lag nye kategorier når du ikke er helt sikker på at de trengs.

Stikkord (eller tags): Brukes for å kunne søke på tema og navn. Jo flere jo bedre, slå deg løs. Eksemplene over kan gjerne brukes som stikkord.

 

Her er noen steder hvor man kan finne illustrasjonsbilder:

Wikimedia Commons

MUV-databasen: masse (gamle) bilder av Universitetet i Oslo.

Flickr – filtrer søk på «Creative commons». Husk å kreditere fotografen med navn.

Google-bildesøk: Gå til Avansert søk, og velg «bruksrettigheter: fritt tilgjengelig for bruk eller deling»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *